Neem contact op

Muto

Muto

Product lancering
maart 2020
Duur
3 maanden
Team
User Research
Front-end development
UX / UI Design
Customer Success

3D-configurator voor Muto e-bikes

Muto is een multifunctionele e-bike waarmee Stella Fietsen de Europese steden wil veroveren. Door het Click & Roll-systeem verandert Muto moeiteloos mee met de mobiliteitsbehoefte. Label A bouwde een online configurator om alle keuzes in 3D te ontdekken. Met een druk op de knop plaats je jouw unieke Muto in de winkelwagen.

Het ideale vervoersmiddel voor in de stad

Stella Fietsen ontwikkelde Muto als vervoersmiddel om het gebruik van de beperkte publieke ruimte en de individuele behoefte te combineren. Of je nu op pad gaat met je kind, laptop of boodschappen, met het Click & Roll-systeem wissel je met één klik van accessoire zonder gereedschap. Multifunctioneel, genderneutraal en uniek in Europa. Om Muto met impact te lanceren, bedacht Label A een praktische tool om snel alle mogelijkheden te laten zien: de 3D-configurator.

3 (3).png

Alle productmogelijkheden in 3D

Als nieuw fietsmerk wil je direct laten zien wat je in huis hebt. Op basis van productfoto’s alleen kun je niet goed bepalen hoe jouw gewenste samenstelling eruit zal zien. En dat staat het online bestellen in de weg. Label A stelde daarom een 3D-configurator voor waarmee bezoekers sneller converteren naar klanten. In de bouw van de website nam Label A de frontend voor zijn rekening en coördineerde het gehele project met een scrum master. Webstores uit Hardenberg bouwde het CMS en de webshop. Door realtime aan te sluiten op het financiële systeem van Stella Fietsen wordt de actuele beschikbaarheid getoond en orders volautomatisch verwerkt.

1 (2).png

Facts & Figures

  • Website met 3D-configurator en webshop live binnen drie maanden;
  • In samenwerking met Webstores, met Label A in de regisseursrol;
  • In vijf landen gelanceerd in vijf talen met achterliggende content per land.
2 (2).png

De fysieke beleving online brengen

Label A kijkt naar de ideale oplossingen voor zijn klanten. Jeffrey Bouva, Lead bij Label A: “Muto heeft geen fysieke winkels. Daarom raadden we aan om deze 3D-configurator te bouwen, waarmee de online beleving dicht bij de fysieke beleving komt. Concurrenten van Muto laten hun fiets alleen op productfoto's of als simpel 3D-model van het basismodel zien. Het is voor het eerst dat je een dergelijke fiets met alle accessoires zelf kunt configureren. Dat hebben we binnen drie maanden development gerealiseerd. Daar zijn we zeker trots op!”

Zelf je elektrische fiets samenstellen? Probeer de Muto configurator hier uit.

4 (1).png