Menu

Cases

digital partner EVBox

Label Afaciliteertsnellemarkttoetredingvoor EVBox.

  • Energy
  • Native app
  • UX/UI Design
A person's hand holds a mobile phone that shows the initial set-up screen for the EVBox app. The instructions describe two steps. First, you will link your charging station to your device via Bluetooth Second, you will connect your charging station to wifi so you can start using it.

Quick overview

Zakelijke klanten

20K

Industry

  • energy

Teams

  • Back-end Development
  • Front-end Development
  • Mobile Development
  • UI/UX Design

Deliverables

  • Development without hardware

EVBox

Elektrisch rijden is booming. Voor de massale overstap naar elektrisch rijden door particulieren, werkgevers en andere partijen zijn er grote aantallen laadstations nodig voor thuis en onderweg. EVBox zorgt voor deze infrastructuur en met Label A als digitale partner kan EVBox deze laadstations razendsnel installeren.

The initial set-up screen for the EVBox app. The instructions describe two steps. First, you will link your charging station to your device via Bluetooth Second, you will connect your charging station to wifi so you can start using it.
A mobile phone being held that shows a screen of the EVBox app. The screen says: "Scan the RFID-code of yuor charging card."

EVBox App voor Android en iOS

Sinds 2010 timmert EVBox hard aan de weg. Onder het eigen merk en als whitelabel voor meerdere Europese automerken is EVBox een wereldwijde aanbieder van laadstations voor elektrische voertuigen. De laadstations zelf zijn essentieel voor het succes van EVBox. Deze moeten snel en eenvoudig te configureren zijn, maar ook later gemakkelijk aan te passen zijn. Een ontwikkelingsproject met een typische UX-vraag dus, waarvoor Label A sinds 2019 applicaties voor realiseert. In 2021 werd bekend dat er een nieuwe generatie laadstations op de markt zou komen. Label A kreeg de opdracht om een nieuwe EVBox Install App te bouwen voor Android en iOS. Waar de huidige platformen EVBox Elvi en BusinessLine verbinding maken over Bluetooth, ondersteunt het nieuwe platform wifi. De complexiteit van deze nieuwe techniek had niet alleen gevolgen voor het development traject van de app, maar ook voor het design en de interactie. Daardoor werd de ontwikkeling van de EVBox Install App een nauwe samenwerking tussen Label A voor de techniek en EVBox voor het design.

"Label A was een professionele partner tijdens het ontwikkeltraject van de EVBox Install App. Het team werkte doelgericht en gaf duidelijke updates over de voortgang en de uitdagingen."

Rombout Heesterman, Lead Product Manager

Minimum Viable Product

De gebruikersdoelgroep van de EVBox Install App zijn doorgaans installateurs die in verschillende omstandigheden het product moeten configureren. De app heeft daarom grote heldere knoppen, waarbij interactie voor kleurverandering zorgt zodat je ziet welke handelingen je uitvoert. De nieuwe manier van verbinden met het laadstation veranderde de benodigde stappen en daarmee het design. Het realiseren van de onderliggende techniek bleek echter uitdagender dan verwacht.

Door de wereldwijde leveringsproblemen als gevolg van de pandemie duurde het langer voordat we prototypes in handen kregen. We moesten het laadstation daarom tijdelijk ‘mocken’: aangepaste firmware op een Raspberry Pi zetten en de nieuwe laadstations imiteren zodat we toch door konden gaan met de techniek bouwen. We focusten daarbij op de MVP: wat heeft de eerste oplevering minimaal nodig om intern te kunnen testen? Veiligheid staat daarbij voorop, zoals het instellen van het maximaal aantal Ampère zodat de stoppen niet doorslaan als je auto laadt.

Facts & Figures

Het traject begon in 2021 en is in 2022 live gegaan.


Het Label A-team bestond uit een iOS developer, android developer en een scrum master. We werkten nauw samen met EVBox’s product owner, een software developer van de firmware en een UX designer.


Het tijdelijk ontbreken van de hardware losten we op door het laadstation te imiteren met aangepaste firmware en een Raspberry Pi.


De EVBox Install App legt verbinding met het laadstation via wifi en is beschikbaar voor Android en iOS.

User testing

De samenwerking tussen Label A en EVBox verliep bijzonder prettig. Waar Label A de techniek realiseerde, leverde EVBox de use cases en designs aan. Als ontwikkelaar met veel ervaring in dit domein dachten we ook mee over de vraagstukken rondom design, zodat deze naadloos past op de onderliggende techniek. Aan het eind van iedere sprint deed EVBox de test met gebruikers.

Snel de markt op

Het eerste product van de nieuwe generatie, EVBox Livo is sinds 2022 op de markt. Met het meten van het gedrag via analytics wordt duidelijk hoe de gebruikers door de app klikken en waar ze alsnog afhaken. Daarmee werd een allerlaatste iteratieslag gemaakt, waarna EVBox het beheer intern heeft overgenomen.

Klaar om in actie te komen?

Wij lossen niet alleen zaken op; wij creëren oplossingen. Ons toegewijde team van experts zet zich in om jou de antwoorden te geven die je nodig hebt. Vertrouw op ons om door de complexiteit te navigeren en de beste weg vooruit te vinden. jouw uitdaging is onze prioriteit. Laten we samenwerken om de beste oplossing te vinden.

Rogier Stroband

Rogier Stroband

Commercial Director

Vergelijkbare cases